Minik Yönetmenler Yeni Medyada Kendini Anlatıyor

Minik Yönetmenler Yeni Medyada Kendini Anlatıyor

Dr. Öğretim Üyesi Seda Sünbül Olgundeniz, Dr. Öğretim Üyesi Pınar Özgökbel Bilis

Ege, İletişim, Radyo, TV ve Sinema

YAŞ GRUBU (6-18 yaş aralığı)

KONTENJAN (max:       min:      )

PROGRAMIN YAPILACAĞI ZAMAN/YER

21-25 Ocak 2019, 09.00-12.00

Ege Üniversitesi, İletişim Fakültesi, 2. Kat No:231

seda.sunbul.olgundeniz@ege.edu.tr, pinar.ozgokbel.bilis@ege.edu.tr

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Bornova /İzmir

1.Gün

Pazartesi: Yeni medya kavramı ve film yapım süreci hakkında çocuklara eğitim verilmesi
süreci

2.Gün

Salı: Yeni medyada görsel içerik oluşturma teknikleri; Öykü geliştirme ve senaryo yazım

3.Gün

Çarşamba: Senaryonun çekim senaryosuna dönüştürülmesi; video çekim teknikleri hakkında genel bir çerçevenin aktarılması

4.Gün

Perşembe: Proje kapsamında geliştirilen görüntülerin bilgisayar ortamında kurgulanması

5.Gün

Cuma: Proje Gösterimi ve sertifika töreni

İçinde bulunduğumuz çağ görsel ve işitsel öğelerin son derece etkin olduğu ve özellikle çocuklar için dijital platformların yoğun olarak kullanıldığı bir dönemi içermektedir.
Dijital dünyanın içine doğan ve "Z kuşağı" olarak adlandırılan çocuklar için özellikle dijital ortamlarda var olmak oldukça önem taşımaktadır. Yeni medya olarak adlandırdığımız bu platformda çocuklarda fotoğraf çekip paylaşma ya da günlük yaşama ilişkin kısa videolar üreterek kendi sosyal medya alanlarında etkili bir kullanıcı olma isteğini de oluşturmaktadır. Bu noktada çocukların içerik üreticisi olarak anlamsal ve teknik açıdan doğru içerikler oluşturması bu programın temel çıkış noktasıdır.
Eğitim programı kapsamında, çocuklara içerik üretirken anlamın doğru ve etkili olması açısından temel senaryo bilgileri verilerek, üretecekleri içeriğin yazım aşamasının nasıl olması gerektiği anlatılacaktır.
Ayrıca çocuklar senaryo yazarlığı eğitimi kapsamında hem daha çok okumaya, hem de kendi dünyalarını belirli karakterler üzerinden anlatarak film yoluyla kendilerini ifade etmeye yönelik beceriler kazanacaklardır.