Akıl ve Zeka Oyunları-Ocak Dönemi

AKIL VE ZEKA OYUNLARI

Doç. Dr. Pınar ÇAVAŞ, Aslıhan AYAR

Eğitim Fakültesi, Sınıf Eğitimi

YAŞ GRUBU (6-18 yaş aralığıdan belirleyiniz)

KONTENJAN (max:   min:   )

Max: 20 Min: 16

PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER VE ZAMAN

(18-22 Kasım aralığından belirleyiniz)

Eğitim Fakültesi – Teknoloji Sınıfı

20-21 Ocak 2020

TEL (sekreterlik)

3113158 / 3113156 / 3113144

pinarcavas@gmail.com

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bornova

Akıl ve zekâ oyunları, bireylerin var olan zekâ potansiyellerinin farkına varmasını ve sahip oldukları potansiyeli geliştirmesini, karşılaştıkları problemlere özgün, yeni ve farklı çözümler üretebilmesini sağlamaktadır. Öğrencilerin üst düzey düşünme, akıl yürütme, mantıksal muhakeme, taktik oluşturma ve yaratıcılık gibi becerilerinin geliştirilmesinde akıl ve zeka oyunları oldukça önemli bir yer tutmaktadır. 8-12 yaş arası öğrencilerle, üç gün gerçekleşecek olan derslerde akıl ve zeka oyunlarından  “Rory’nin Hikaye Küpleri, Dixit, Cortex Fırtınası ve Quoridor" oyunlarının oynatılması planlanmaktadır.

1. Gün: Rory’nin Hikaye Küpleri kullanılarak tanışma oyunu oynanır. “Acaba Nasıl Öğreniriz?” konusu ile beyin, nöron ve sinapslardan bahsedilerek akıl ve zeka oyunlarına giriş yapılır. Yine Rory’nin Hikaye Küpleri kullanılarak öğrenciler kendi hikayelerini oluşturur. Quoridor oyunu tanıtılır ve labirent ön çalışmaları yapılır.
  2. Gün: Quoridor oyunu için öğrenci eşleştirilmesi yapılır ve oyuna başlanır. Cortex Fırtınası oyun tanıtımı yapılır ve kurallar anlatılır. Öğrenciler gruplara ayrılarak oyun oynanır.

EĞİTİM ÜCRETİ

180 TL (Ege Üniv. Personeli İndirimli 145 TL)

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ