STOP MOTION ANİMASYON FİLM ATÖLYESİ 1. GRUP (7-10 yaş)

PROGRAM BİLGİLERİ  (250TL)

PROGRAM ADI Stop-Motion Animasyon Film Atölyesi 1
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa

Dr. Adayı Elçin Akçora

ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ Ege Üniversitesi – İletişim Fakültesi – Radyo Televizyon ve Sinema
YAŞ GRUBU (6-18 yaş aralığı) 1. GRUP 7-10 YAŞ

KONTENJAN (max:       min:      ) Max: 15 Min: 5
PROGRAMIN YAPILACAĞI ZAMAN/YER 12-16 HAZİRAN 2017 (10:00-12:00) 1. GRUP (7-10 yaş)

(5 Günlük eğitim 4 grup halinde)

Eğitim Fakültesi Derslikleri

TEL 232-3111643

E-POSTA alev.parsa@ege.edu.tr
İŞ ADRES Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Bornova /İzmir

1.Gün Stop Motion animasyon türü ve atölye kapsamında yapılacaklar hakkında çocukların bilgilendirilmesi

Ödüllü animasyon filmlerinin gösterimi

Oyun hamurlarından renkli kartonlar üzerine basit hayvan veya nesne figürleri yapma

Figürlere hareket kazandırma

Montajın yapılacağı program hakkında bilgi verilmesi ve fotoğrafların montajlanması

2.Gün Her çocuk kendi yaratıcılığını ve hayal dünyasını kullanarak legolarla bir hikâye anlatır

Tek tek fotoğraflama tekniğini yaparak stop motion programıyla montajını tamamlar

3.Gün Stop Motion Kukla animasyon türü hakkında bilgilendirme

Önceden belirlenen malzemelerle figürlerin yapılması

Figürlerle stop-motion etkinliği

“Stop-motion kukla” animasyon örneklerinin izletilmesi

4.Gün Animasyon film örneklerinin izlenmesi

Renkli fon kartonların kullanılarak hayvan, bitki figürlerin stop motion ile hikayelendirilmesi

5.Gün

Pepee çizgi filminden bir bölüm izlenmesi

Oyun hamurları ile Pepee, Bebee ve Şila’nın yapılması ve stop motion uygulaması

Stop motion, durağan 3 boyutlu objeleri hareket edermiş gibi gösteren animasyon türüdür. Oyun hamurlarının, kuklaların ve oyuncakların hareketlerinin her karesinin fotoğraflanması ve montajlanması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu animasyon tekniği ve yaratıcılık birleşerek izleyicilerin büyülü bir dünyada keyifli zaman geçirmeleri sağlanmaktadır.

Atölye kapsamında çocuklar bu teknikle objeler ve karakterler yaratarak animasyonun nasıl yapıldığını ve hangi aşamalardan geçtiğini öğreneceklerdir.

Kurs boyunca eğitimci tarafından verilen ortak hikâyelerle çocuklar sahne ve karakter yaratıp, kurgulayacaklardır.  Atölye kapsamında çocuklara çeşitli animasyon filmleri de izlettirilecek ve bu animasyon filmler hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. Bununla beraber izlenilecek bir animasyon filminin herhangi bir sahnesinin çocuklar tarafından öğrenecekleri yöntemlerle canlandırılması amaçlanmaktadır.

Amaçları;

Çocukların yaz tatillerini eğitici ve eğlenceli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak,

Hayal dünyalarını zenginleştirmek,

Sanat anlayışı ve ruhunu oluşturmak,

Yaratıcılıklarını ve estetik algılarını güçlendirmek,

Çocukların oyun hamurlarına ve çeşitli materyallere doku vermelerine imkân tanımak,

Çözüm üretme yeteneği ve çalışma becerisi geliştirmek.