(KONTENJAN DOLDU)Robotik ve Kodlama Eğitimi (10-15 Yaş)

PROGRAM ADI Robotik ve Kodlama Eğitimi
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sarsar
ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ Ege Üni, Eğitim Fak., BÖTE
YAŞ GRUBU (6-18 yaş aralığı) 10-15 yaş aralığı
KONTENJAN (max:       min:      ) Min: 5 Max:10
PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER Eğitim Fakültesi

9 – 13 Temmuz 2018 / 13:30-16:00

TEL 0 232 373 4412
E-POSTA firatsarsar@gmail.com
İŞ ADRES Ege Üni, Eğitim Fak., BÖTE
9 – 13 Temmuz 2018 / 13:30-16:00 Pazartesi
– Oyunla Algoritma –Mblock Giriş
-MBlock ve Kodlar
– Arduino Giriş ve Devreler –Arduino Kodlar
-Kodlara Hayat Ver (Mbot Robot Uygulama) –

Proje Konuları
-Proje Çalışması –

Proje Sunumu

Bu program günde 3 saat olmak üzere 5 gün de toplam 15 saat üzerinden planlamıştır. 10-15 yaş grubundaki çocuklara robotik eğitimine geçmeden önce algoritma ve kod eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Günlük yaşantılarına uyumlu olarak verilecek örneklerle çocukların somut kavramlarla soyut kavramlar arasındaki ilişkileri kurma ve anlamlandırmaları hedef alınacaktır. Katılımcıların işbirlikli çalışarak hem arduino gibi temel bilgileri öğrenirken hem de Mbot gibi hareket dinamigina sahip uygulamalar yapması sağlanacaktır.
Eğitimler bitiminde katılımcıların günlük yaşamlarındaki sorunlara yönelik bir durumu robot kullanarak çözüme ulaştırmaları için küçük çaplı proje konuları belirlenecek olup projelerinin akranları ile çalışarak gün sonunda bir ürün olarak sunmaları beklenecektir.
Katılımcıların eğitimleri boyunca ana hedef Robotik ve Kodlama Eğitimini aldıktan sonra güncel durum ve sorunlara karşı farklı bir bakış açısı sunacak farkındalığı oluşturmak olacaktır.