MONOTİP VE KOLOGRAFİ BASKI UYGULAMALARI (10-16 yaş)

PROGRAM BİLGİLERİ(300TL)
PROGRAM ADI Monotip ve Kolografi Baskı Uygulamaları
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI Doç.Dr.Dizar Ercivan Zencirci
ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ EÜ. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
KONTENJAN (max:       min:      ) Max:10        min: 5
PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER VE ZAMAN Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

12-15 Haziran 2017 09:30-13:00 (4 günlük eğitim)

TEL-CEP TEL 0232 311 37 99

E-POSTA dizar.ercivan.zencirci@ege.edu.tr/ dizarzencirci70@gmail.com
İŞ ADRES Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 35040 Kampüs Bornova İzmir
12-15 Haziran / saat: 09:30-13:00

Monotip  baskı tekniği ile baskıresim uygulaması

Kolografi baskı tekniği ile baskıresim  uygulaması

– Baskı teknikleri ile ilgili bilgilendirme.

– Monotip ve Kolografi baskı teknikleri hakkında bilgilendirme ve örnek resim incelemeleri.

– İki farklı teknik ile baskıresim uygulamaları yapmak.

Monotip baskı: Düz bir yüzeyde boya ile farklı teknik uygulama ve malzeme ile yapılan resmin kağıda alınan baskı resim tekniğidir.

Kullanılacak malzemeler: Cam veya muşamba levha, akrilik boya veya parmak boyası, kağıt, merdane, fırça vb.

Kolografi baskı: baskıya uygun farklı malzemelerin aynı kalıp üzerinde bir araya getirilmesi ile oluşan dokusal zenginliği yüksek; üzerinde hem alçak hem de yüksek baskının özelliklerini barındıran deneysel bir baskıresim tekniğidir.

Kullanılacak malzemeler: Mukavva, israil tutkalı, baskı için kağıt, farkl dokularda kağıt, ip, kumaş, dantel, tüy, yaprak, torba, alüminyum  folyo, kum gibi yapay ve doğal pek çok obje, doku vermek için kullanılan nesneler.