ELMA KESİLDİĞİNDE NEDEN KARARIR? (12-16 yaş)

ELMA KESİLDİĞİNDE NEDEN KARARIR? (12-16 yaş)

PROGRAM BİLGİLERİ (90TL)
PROGRAM ADI Elma kesildiğinde neden kararır?
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI Prof.Dr. Şenay ŞANLIER
ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü
YAŞ GRUBU (6-18 yaş aralığı) 12-16
KONTENJAN 10-20
PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER VE ZAMAN Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğrenci Laboratuvarı

21 Haziran 2017 13:00-17:00 (Bir günlük eğitim)

TEL 0232 311 23 23

0232 373 44 12

E-POSTA senay.sanlier@ege.edu.tr
İŞ ADRES Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Bornova-İzmir
AYRINTILI EĞİTİM PROGRAMI (gün ve saat belirtiniz, gerekli olursa satır ekleyiniz)
21 Haziran 2017 13:00-17:00  Laboratuvar, uygulama
PROGRAM İÇERİĞİNİ AÇIKLAYICI YAZI

(İnternet sayfasında görüntülenecektir. Gerektiği kadar içerik eklenebilir.)

 

 

 

Elma, patates, muz gibi bazı meyva ve sebzeler kesildiği zaman havayla temas ederler ve yüzeyleri kararır. Elma, patates ve muz yapılarında polifenol oksidaz enzimini bol miktarda içerirler. Oksijenle temasta enzim aktivitesi gerçekleşir ve enzimatik reaksiyon sonucu kararmaya sebep olur. Elmada polifenol oksidaz enzim aktivitesi tayin edilerek enzimatik reaksiyonların anlaşılması, vücudumuzda ve canlı sistemlerde gerçekleşen enzimatik reaksiyonların temelde anlaşılmasını sağlayacaktır. Elmanın kararması nasıl önlenebilir sorusunun yanıtı yapılacak deneylerle saptanmaya çalışılacaktır.

 

 

BAŞVURU

Bir cevap yazın