Doğa Tarihine Yolculuk (7-12 Yaş)

PROGRAM ADI DOĞA TARİHİNE YOLCULUK
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI PROF. DR. TANJU KAYA
ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü
YAŞ GRUBU 7-12
KONTENJAN (max:       min:      ) 10-20
PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER VE ZAMAN Ege Üniversitesi Kampüsü, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi

20 Haziran 2018 13:00-16.30

TEL 0 232 373 44 12

E-POSTA tanju.kaya@ege.edu.tr
İŞ ADRES Ege Üniversitesi Kampüsü, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi 35100 Bornova-İzmir(Metro Ege Üniversitesi durağından   ulaşılabilir).
20 Haziran 2018  13:00-16.30 Öğrencilere depremler ve volkanların görsellerle anlatılması,Öğrencilere geçmişi günümüze bağlayan ve geleceğe ışık tutan Tabiat Tarihi Müzesinin öneminin vurgulanarak tanıtılması,Öğrencilerin eğitici, eğlendirici, merak uyandırıcı ve araştırmayı  teşvik edici bilgilerle  bilimle ve doğa tarihi ile tanışmalarının sağlanması,Geçmişin sessiz tanıkları olan fosiller ile bilgiler sunulup, onları  görerek ve dokunarak öğrencilere anlatılması,

Anadolu’da jeolojik dönemlerde yaşamış tüm canlılar hakkında  bilgiler vererek geçmişimizin tanıtılması    (örg., İzmir’de 20 milyon yıl önce yaşamış filler, etçiller ve ceylanlar; 7 milyon yıl önce Muğla yaşamış atlar, gergedanlar ve ceylanlara ait fosiller ve 800.000 yıl önce Pamukkale’de yaşamış insanlar, filler ve gergedanlara ait örnekleri görmek ve onları günümüzde yaşayan canlılarla karşılaştırması),Dinozorların neden yok oldular? Sorusunun yanıtını araştırılması,Öğrencilere çevremizdeki kuşların,  yaban hayatı ve sulak alanlarının öneminin vurgulanması,Öğrencilere Türkiye’de soyu risk altında olan kuş türlerinin tanıtılması,Öğrencilere ilgi duydukları konu ile ilgili (dinozorlar, fosiller, kayaçlar ve kuşlar gibi) resim çalışması ve alçıdan kuş yumurtaları yaptırılması.

fatmaYayın tarihi  2:21 am - May 13, 2018

merhabalar doğa tarihine yolculuk eğitiminiz kaç günlüktür ?