Doğa Benim Dostum (6-8 Yaş) – EGEÇEM

Doğa Benim Dostum (6-8 Yaş)

PROGRAM BİLGİLERİ
PROGRAM ADI Doğa Benim Dostum
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI Ar. Gör. Fulden Güler – Ar. Gör. Aslı Ceren Alaçam-Akşit – Ar. Gör. Gamze Bilir-Seyhan
ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ Ege Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ve Temel Eğitim Bölümü
KONTENJAN (max:       min:      ) 10-15
PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER VE ZAMAN Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi

25-26 Haziran 2018

TEL 0 232 373 44 12
E-POSTA fulden.guler@gmail.com
İŞ ADRES Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Bornova/İZMİR
  Eğitim Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi derslikleri ve bahçesinde gerçekleştirilecektir. Eğitim süresi 2 yarım gün olarak planlanmıştır. Doğa sevgisi ve ekolojik farkındalık geliştirmeye yönelik olarak masal okuma, yaratıcı drama, fen etkinlikleri ve sanatsal etkinliklerin bütünleştirildiği bir program hazırlanmıştır. Eğitim süresince, öğrenciler 3-4 kişilik gruplar halinde hazırlanmış olan etkinliklere katılacaklardır. Eğitime başvuru için herhangi bir ön koşul aranmamaktadır. 6-8 yaş arası tüm çocuklar eğitime katılabilir.

Ekolojik farkındalık geliştirmenin en önemli koşullarından biri doğa sevgisidir. Erken dönemlerde doğa sevgisi edinmiş çocuklar gelecekte doğayı seven, koruyan, doğayla uyumlu ve doğal kaynakları bilinçli şekilde kullanan yetişkinler olabileceklerdir. Bu bağlamda, eğitimin temel amacı 6-8 yaş çocukları için doğa sevgisini temel alan, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik eden bütünleştirilmiş etkinliklerle çocukların ekolojik farkındalık kazanmaları için bir fırsat oluşturmaktır. Program yaratıcı drama, masallar, fen etkinlik ve deneyleri, sanatsal etkinliklerden oluşmaktadır. Bu programda, bir masal süreci içerisinde büyüteç tasarlama, yağmur oluşturma, ekolojik ayak izi hesaplama, kendi fidanını dikme ve atıklardan bir ürün oluşturma etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Yeliz YalçınYayın tarihi  9:41 pm - Haz 20, 2018

Merhaba bu programa ikisi kardeş 3 öğrenci katılmak istiyor. Neler yapmalıyız? Kontenjan durumu nedir öğrenmek istedim. İyi çalışmalar…

nevin demircinikYayın tarihi  10:33 am - Tem 6, 2018

Eylül ayında açılma ihtimali olabilirmi acaba..

Abdulrahim İslamoğluYayın tarihi  4:46 pm - Tem 18, 2018

Çocuklar için harika bir çalışma olmuş.