(KONTENJAN DOLDU) Astronomide STEM Uygulamaları (10-14 Yaş) – EGEÇEM

(KONTENJAN DOLDU) Astronomide STEM Uygulamaları (10-14 Yaş)

PROGRAM BİLGİLERİ
PROGRAM ADI Astronomi’de STEM uygulamaları
PROGRAM KOORDİNATÖRÜNÜN ÜNVANI ADI SOYADI Prof.Dr. Serdar Evren

Doktora Öğrencisi Eda Güzel

Yüksek Lisans Öğrencisi Soner Güngen

ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE VE BÖLÜMÜ Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü
KONTENJAN (max:       min:      ) Max: 25  Min:10
PROGRAMIN YAPILACAĞI  YER ve ZAMAN Eğitim Fakültesi, EGEÇEM

21 Haziran 2018

TEL (0232) 3112322
E-POSTA serdar.evren@ege.edu.tr
İŞ ADRES Ege Üniv. Fen Fak. Astronomi ve Uzay bilimleri Bölümü

30 dak.     Güneş sistemi konusunda genel bilgilendirme, video ve sunum

45 dak.   Güneş gözlemi
45 dak.   Ay’da yaşam konusunda STEM atölyesi – Tartışma ve model çizimi 60 dak.   Ay’da yaşam konusunda STEM atölyesi – Prototip hazırlama

Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerin temel özellikleri, uyduları, büyüklükleri, uzaklıkları birbirleri ile karşılaştıracak ve sistemdeki diğer gökcisimleri hakkında (meteor, asteroit, kuyruklu yıldız vb.) ayırt edici özellikleriyle birlikte bilgilendirmeler yapılacaktır.

Dünya’nın uydusu Ay ve diğer gezegenlerde(uyduları dahil) canlıların yaşayabileceğine yönelik fikirler tartışılacaktır ve Ay’da yaşam konusu STEM etkinliği olarak gerçekleştirilecek, Ay’ın yapısı ve özellikleri eşliğinde yaşanabilir alan tasarımlarıyla ilgili fikir, çizim ve prototip geliştirmeleri sağlanacaktır.

Gözle görebildiğimiz en yakın yıldız olan Güneş, teleskop yardımıyla özel filtreler kullanılarak gözlenecek ve yıldızımız Güneş’in yapısı hakkında bilgiler verilecektir.

Güneş gözlemi yapılırken teleskobun çalışma prensipleri hakkında genel bilgiler verilecek, gözlem yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği vurgulanacak ve uygulama yaptırılacaktır.

GEREKLİ MATERYALLER (Not: 4-5 kişilik gruplar halinde max 5 grup oluşturulacaktır.)

Her 1 grup için;

5 tane kurşun kalem,

1 kutu renkli kalem,

5 tane A4 büyüklüğünde kağıt,

5 tane A4 büyüklüğünde gri/siyah fon karton.

5 tane karton/strafor bardak,

5 tane balon,

10 tane pipet,

1 bant,

1 yapıştırıcı uhu

1 streç film,

1 alüminyum folyo/levha,

1 makas.

Atık malzemeler (Gazete kağıdı, tuvalet kağıdı ruloları, pet şişe kapakları vb.)